Categories
Uncategorised

Volg je dromen. Word ondernemer

Er is niks leukers dan een droom hebben en hier honderd procent voor gaan. Een ondernemerswens bijvoorbeeld. Veel mensen dromen al jaren over een eigen onderneming starten maar nemen hier geen stappen voor omdat ze niet weten of zij dit wel kunnen worden. In principe is het heel simpel, iedereen die ondernemer wilt worden, kan dit worden.

Hoe wordt je ondernemer?

Om ondernemer te worden moet je een paar zaken eerst goed in orde hebben. Wat is jouw ondernemerswens bijvoorbeeld? Je kunt wel ondernemer willen worden, maar wat voor soort onderneming wil je dan precies starten? Is daar vraag naar in jouw omgeving of ga je het ergens anders zoeken?

De beste manier om jouw ondernemingswens goed zwart op wit te krijgen is door een ondernemingsplan op te stellen. Dit kun je zelf doen maar je kunt hier ook hulp bij vragen. Met een ondernemingsplan heb je ook een grotere kans dat er financiering voor jou beschikbaar is om jouw wens werkelijkheid te maken.

Waar moet je allemaal op letten als je ondernemer wilt worden?

advies voor ondernemers - ondernemer in een dag

Ondernemer wordt je niet zomaar. Zoals al eerder gezegd heb je vaak een ondernemingsplan nodig. Ook zul je bepaalde stappen moeten zetten om jezelf tot volwaardig ondernemer te kunnen schoppen.

De eerste stap is een aanvraag bij de kamer van koophandel. Zonder deze aanvraag ben je voor de wet, en vele andere bedrijven, geen ondernemer. Zonder deze inschrijving zijn er niet veel zaken die met jou in zee willen omdat ze niet zeker zijn of je wel legitiem bent en dus resultaten of financiën kan opbrengen.

Verder zal je jezelf ook moeten aangeven bij de belastingdienst. Ondernemers hebben een apart hokje bij de belastingdienst. Zij moeten een ander soort btw afleggen dan iemand die geen ondernemer is. Zo zal je bijvoorbeeld je inkomsten en uitgaven per maand of kwartaal moeten opgeven, en ook jaarlijks. De belastingaangifte die we elk jaar in mei doen is ook weer een aparte zaak voor ondernemers. Zij doen aangifte zowel voor zichzelf privé als voor hun onderneming.

Verder moet je bijvoorbeeld ook verzekerd zijn voor het geval er iets met jou gebeurt. Mocht je bijvoorbeeld ziek of zwanger worden en niet kunnen werken dan is er niemand die dit kan opvangen als je niet verzekerd bent. Daardoor kan jouw bedrijf failliet gaan, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Aftrekposten voor ondernemers

Er komen natuurlijk ook een hoop voordelen kijken bij het ondernemerschap. Dat je je eigen onderneming hebt is natuurlijk al een hele prestatie, maar financieel gezien krijg je ook nog eens een aantal meevallers, als het goed is. Zo bestaat er bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek, de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, kun je zakelijke kosten aftrekken, vrijstelling krijgen van mkb-winst en nog meer voordelen. Het is dus niet alleen maar dokken, je krijgt er ook iets voor terug.

Welke aftrekposten jij allemaal kunt gebruiken ligt eraan wat voor soort onderneming je hebt en hoeveel winst je hiermee maakt. Je kunt alle informatie terug vinden op de website van de belastingdienst en hier eventueel ook een test doen om te kijken of jij voor de belastingdienst een ondernemer bent.

Categories
Blog

Een eigen bedrijf beginnen zonder geld

Een eigen zaak starten kan een heel gedoe zijn. Er komt veel bij kijken, zowel bij sociale contacten als bij het financiële gedeelte. Maar wat nu als je heel graag een onderneming wilt starten en nog geen geld hebt om het helemaal op rolletjes te laten lopen?

Je zou natuurlijk kunnen gaan kijken naar de verschillende soorten financiering die beschikbaar zijn voor beginnende ondernemers. Maar je zou ook eens kunnen overwegen om eerst een onderneming op te starten die vrijwel niks kost en daarna verder te gaan met je eigen droom zodra de financiën beschikbaar zijn.

Gratis eigen bedrijf beginnen…. Kan dat? Jazeker, dat lees je goed. Er zijn genoeg ondernemingen die je kunt starten zonder (een groot) budget te hebben.

Dropshipping

Wat dacht je bijvoorbeeld van dropshipping? Als je aan dropshipping doet, dan host je een eigen webshop. Deze webshop kan je op veel plekken gratis krijgen of voor een laag bedrag. Vervolgens zoek je op welke leveranciers aan dropshipping mee willen doen en stuur je hen een berichtje. Je kunt dan hun spullen verkopen op jouw website en er winst op maken. Zij versturen het product naar de klant voor de prijs die jij aangeeft op jouw webshop. Sommige leveranciers staan er zelfs voor open om jouw logo en website op de verpakking te printen in plaats van een blanco pakketje.

Blog schrijven

Een van de makkelijkste manieren om gratis een onderneming op te starten is door middel van een blog schrijven. Je hebt hier alleen een website voor nodig die je op veel plekken gratis kunt krijgen. Natuurlijk moet je ook wat schrijftalent hebben, maar met een beetje oefenen komt dat allemaal wel goed. Vervolgens moet je ook kijken in wat voor genre je terecht wilt komen. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om in de gezondheidsbrance een blog te starten, maar er zijn je al duizenden voor geweest. Je moet een genre kiezen waar je heel weinig competitie hebt of waarvan je zeker weet dat jij de uitblinker zal zijn.

Vloggen

Het klinkt misschien niet als een onderneming, maar zodra je er geld mee verdient is het wel degelijk een onderneming. Er zijn honderden mensen op Youtube die hun inkomsten via het vloggen krijgen. Wat ze precies doen verschilt. De een speelt spelletjes en de ander laat gewoon zijn dagelijkse leven zien. De truc is hier om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken en geïnteresseerd te krijgen. Zodra je hier geld mee verdient boven €20.000, ben je voor de belastingdienst een ondernemer. Als je een groot genoeg publiek aantrekt kun je hiermee makkelijk een maandelijks zakcentje mee verdienen of zelfs genoeg om een huis te kopen. Het is allemaal afhankelijk van jouw eigen succes. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een camera en toegang tot het internet. Tevens is dit ook een goede manier om een grotere onderneming op de kaart te krijgen. Met naamsbekendheid kom je al een heel eind met een eigen onderneming. Zo simpel kan het zijn!

Categories
Blog

Succesvol ondernemen: 3 belangrijke eigenschappen

Allemaal leuk en aardig dat je een eigen onderneming wilt beginnen, maar ben je hier wel geschikt voor? Wat heb je nodig om een succesvolle ondernemer te worden?

Je kunt het nog zo graag willen en allemaal zo goed uitgedacht hebben, maar uiteindelijk moet je er wel de persoonlijkheid en karakter voor hebben. Zonder de juiste eigenschappen in de leider van de onderneming is de kans groot dat de zaak gaat falen. Welke eigenschappen moet je dan precies hebben als ondernemer?

Gemotiveerd zijn en vol met passie

Dit is de belangrijkste eigenschap die je moet hebben als je succesvol wilt ondernemen. Als je geen hart voor de zaak hebt dan zal je zaak ook nooit ergens heen gaan of iets bereiken. Je moet het willen en de passie hebben om jouw bedrijf tot het uiterste te kunnen pushen. Kom je een valkuil tegen of gaan dingen even niet zoals ze moeten? Voor iemand die gemotiveerd is, is dit geen obstakel. Zij bedenken een beter plan en stappen hier met gemak overheen. Natuurlijk snappen we dat niet elke valkuil even makkelijk is, maar je snapt wat we bedoelen. Ondernemers gooien niet snel de handdoek in de ring.

Het risico durven nemen

Ondernemerschap heeft ook veel te maken met dingen durven. Het zal vaak genoeg voorkomen dat je een lastige situatie tegenkomt en niet precies weet wat je moet doen om het meest gunstige resultaat te behalen. Op dat moment moet je een risico durven nemen door een van de situaties te kiezen. De uitkomst is misschien niet wat je had gehoopt maar dan komen we weer terug op het puntje gemotiveerd zijn en vol met passie. Of misschien is de uitkomst juist precies waar je op hoopte en is het weer een meevaller. Je zult het nooit weten zonder het te proberen. De uitspraak ‘wat de boer niet kent, dat vreet hij niet’ gaat bij ondernemers niet op.

Zelfdiscipline hebben

Een van de moeilijkste dingen om te hebben als eigen baas is zelfdiscipline. Natuurlijk snap je wel dat je hard moet werken, maar je hebt op dit moment gewoon even kei veel zin om dat avondje uit te gaan met je vrienden en je hebt echt even geen zin meer om te werken. Als ondernemer moet je kunnen zeggen ‘jammer dan!’. Het is belangrijk dat je de zelfdiscipline hebt om hard te werken want de enige persoon die jouw bedrijf naar de top kan werken ben jij zelf. Zonder jouw motivatie en discipline zal je bedrijf snel naar de grond zakken. Weet je prioriteiten dus goed te stellen. Je vrienden, die leuke serie op tv, dat spelletje, het zal er allemaal op een ander tijdstip ook nog wel zijn. Hun bestaan is niet afhankelijk van het feit of jij meegaat, jouw bedrijf is hier wel van afhankelijk.

Categories
Uncategorised

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!