Categories
Blog

Een eigen bedrijf beginnen zonder geld

Een eigen zaak starten kan een heel gedoe zijn. Er komt veel bij kijken, zowel bij sociale contacten als bij het financiële gedeelte. Maar wat nu als je heel graag een onderneming wilt starten en nog geen geld hebt om het helemaal op rolletjes te laten lopen?

Je zou natuurlijk kunnen gaan kijken naar de verschillende soorten financiering die beschikbaar zijn voor beginnende ondernemers. Maar je zou ook eens kunnen overwegen om eerst een onderneming op te starten die vrijwel niks kost en daarna verder te gaan met je eigen droom zodra de financiën beschikbaar zijn.

Gratis eigen bedrijf beginnen…. Kan dat? Jazeker, dat lees je goed. Er zijn genoeg ondernemingen die je kunt starten zonder (een groot) budget te hebben.

Dropshipping

Wat dacht je bijvoorbeeld van dropshipping? Als je aan dropshipping doet, dan host je een eigen webshop. Deze webshop kan je op veel plekken gratis krijgen of voor een laag bedrag. Vervolgens zoek je op welke leveranciers aan dropshipping mee willen doen en stuur je hen een berichtje. Je kunt dan hun spullen verkopen op jouw website en er winst op maken. Zij versturen het product naar de klant voor de prijs die jij aangeeft op jouw webshop. Sommige leveranciers staan er zelfs voor open om jouw logo en website op de verpakking te printen in plaats van een blanco pakketje.

Blog schrijven

Een van de makkelijkste manieren om gratis een onderneming op te starten is door middel van een blog schrijven. Je hebt hier alleen een website voor nodig die je op veel plekken gratis kunt krijgen. Natuurlijk moet je ook wat schrijftalent hebben, maar met een beetje oefenen komt dat allemaal wel goed. Vervolgens moet je ook kijken in wat voor genre je terecht wilt komen. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om in de gezondheidsbrance een blog te starten, maar er zijn je al duizenden voor geweest. Je moet een genre kiezen waar je heel weinig competitie hebt of waarvan je zeker weet dat jij de uitblinker zal zijn.

Vloggen

Het klinkt misschien niet als een onderneming, maar zodra je er geld mee verdient is het wel degelijk een onderneming. Er zijn honderden mensen op Youtube die hun inkomsten via het vloggen krijgen. Wat ze precies doen verschilt. De een speelt spelletjes en de ander laat gewoon zijn dagelijkse leven zien. De truc is hier om een zo groot mogelijk publiek aan te spreken en geïnteresseerd te krijgen. Zodra je hier geld mee verdient boven €20.000, ben je voor de belastingdienst een ondernemer. Als je een groot genoeg publiek aantrekt kun je hiermee makkelijk een maandelijks zakcentje mee verdienen of zelfs genoeg om een huis te kopen. Het is allemaal afhankelijk van jouw eigen succes. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een camera en toegang tot het internet. Tevens is dit ook een goede manier om een grotere onderneming op de kaart te krijgen. Met naamsbekendheid kom je al een heel eind met een eigen onderneming. Zo simpel kan het zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *